perjantai 9. lokakuuta 2009

Laivabändin matkassa

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna bändin toinen keikka oli määrä nähdä päivänvalon. Tosin edelleen supistetulla kokoonpanolla eli edelliskerrasta tuttu kolmikko (Andy/Jake/Turre jälleen seremoniamestareina. Illan aikana lavalla kuitenkin kävi esiintymässä kaikkiaan viisi jäsenistä - ei huonosti. Solistimme Tiina täytti pyöreitä vuosia ja olimme tulleet juhlistamaan sitä live-musiikilla.

Iltapäivä alkoi tottakai roudauksella. Miki (The Bassist) valjasti roudinkikäyttöön itsensä lisäksi pakun, josta muodostui yhdistetty keikkabussi sekä bändin backstage/sikailukarsina. Tapahtumapaikkana toimi Ravintolalaiva Wäiski Hakaniemen rannassa. Mr. Juza (@ http://www.funkysound.net/) raahasi paikalle äänentoisto- ja valolaitteiston, ja parin tunnin urakan jälkeen stage oli tekniikan osalta miltei valmis.

Andy, Jake, Miki ja Turre vetäytyivät tässä vaiheessa kehittelemään sotasuunnitelmia iltaa varten. Mitä lavalta vielä puuttui? No, tietenkin taustalakana! Valmistukseen oli käytössä perustarvikkeet: valkea lakana, pullo mustaa spraytä ja tulostin. Muutahan ei tarvitakaan.












Siinäpä se, job well done. Tai ainakin sinnepäin... Ei muuta kun lakana kainaloon ja paluu Wäiskille valmistautumaan.

Pimeys, myrsky ja mylväys

Iltaa kohden aamupäivän auringonpaiste loppui kuin seinään ja vaihtui syysmyrskyksi. Ei tässä kuitenkaan oltu avomerellä seilaamassa, joten ei huolta. Väki aloitteli juhlintaa Wäiskin uumenissa ja bändi +crew piti sillä aikaa omaa kivaa bäkkärillä (eli pihalla pakettiautossa) muutamien järjestäjän esiintyjille suomien mökäöljyputelien ja reissukitaran kanssa. Meininki oli katossa vaikkei katon alla mahtunut edes seisomaan.



Sitten oli juhlaillan ohjelmassa aika JM:n astua kehiin, ja Mikin miksauspöydän taakse valvomaan että ämyreistä kuuluu mitä pitääkin (bändihän ei toki ikinä itse ole siitä missään vastuussa). Ei muuta kuin rallit pauhaamaan. Ensimmäisen setin bändi hoiti keskenään, mutta illan toisen setin aikana päivänsankari Tiina astui tekemään ensiesiintymisensä JM:n riveissä. Asia pidettiin yleisölle yllätyksenä setin alkuun asti, ja tästä muodostuikin varmasti illan yksi ehdottomista kohokohdista. Tiinan vahvistaman osuuden jälkeen muu bändi jaksoi painaa vielä useamman biisin verran, ja pääsipä Mikikin avaamaan oman JM-uransa bäkkärillä hetki ennen keikkaa sovitussa bonaribiisissä.


Loppuyön roudaukset vielä haltuun ja siinäpä se. Illasta ja bileistä jäi kaikille osapuolille onnistunut fiilis, ja lisäksi paljon ideoita miten ensi kerralla saadaan aikaan vieläkin parempi show. Sitä odotellessa... rock out.

-JM


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti